Banner portadaEscudo De Ares
imagen tel |Ir A Principal|Contacto

Logotipo Ares


Ares, Luns 23 de Novembro de 2020
Galego|Español|English
O ALCALDE RESPONDE

Pregúntelle ao Alcalde
CÁMARA WEB
WebCam Concello
CALENDARIO
añomesNovembro
2020
mesaño
LuMaMiXoVeSaDo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Calendario escolas MunicipaisEscolas Municipais
SEDE DIGITAL
Sede Digital

Licitacin Electrnica

Perfil Contratante

Ares Digital

Tempo CPI Conde de Fenosa
Alcalde Julio Iglesias
Saúdo do Alcalde
Julio Ignacio Iglesias Redondo
PEL REACTIVA

SENDARES 2020

IV CONCURSO DE FOTOGRAFÍA XUVENIL

Actualidade CoronaVirus

Os Bolechas - O Ares indiano

Aparcares.com

III CONCURSO FOTOGRAFIA XUVENIL 2019

Vive Ares 2018

Actividades culturais

Actividades Deportivas

PERIODO MEDIO DE PAGO A PROVEEDORES

APROBACIÓN DEFINITIVA PXOM 2020

APROBACIÓN PROVISIONAL PXOM 2017

APROBACIÓN INICIAL PXOM 2014

Contratación Persoal

Animais Abandonados

Policí Local

Protección civil

Trámites frecuentes

Zona Reciclaxe

Wi-fi Gratis

Aloxamentos e restaurantes


Noticias
Notas de prensa
O alcalde de Ares asegurou que "os pobos progresan gracias a familias como a vosa"
17 Marzo 2011 13:14
“Miradoiro do Adolfo. Aos bos e xenerosos”. Dende esta mañá, a terceira fase do parque fluvial de A Xunqueira luce un cartel que pretende recoller o agradecemento do Concello de Ares á familia que donou a parcela sobre a que se executou esta actuación. De feito, dita parcela leva a nome do fillo finado xa hai anos do veciño que, “nun acto de grande xenerosidade”, como puxo de manifesto neste emotivo acto o alcalde, Julio Iglesias, entregouna ao Concello para poder seguir recuperando e poñendo en valor o humidal aresán.
“Os pobos progresan gracias a familias como vós”, asegurou o rexedor socialista na inauguración deste novo tramo do humidal, ao tempo que tivo unhas palabras de lembranza ao que fora “un amigo da infancia”, Adolfo, fillo de Lito (Lito é o nome da persoa que donou a parcela) que, xunto con outros membros da familia, estivo presente no acto.
Esta terceira fase do proxecto de revalorización do parque fluvial foi executado gracias á concesión dunha subvención do Fondo de Compensación Ambiental da Xunta (Dirección Xeral de Administración Local, dependente de Presidencia), ascendendo o investimento total a 50.000 euros. Nomeadamente, os traballos consistiron en incrementar o percorrido sobre o humidal, contribuindo así á súa revalorización, construindo para iso unha senda de madeira –idéntica á existente noutras zonas do parque- de 75 metros de lonxitude. De feito, e tal e como os asistentes poideron constatar esta mañá in situ, este tramo constitúe a “ventá ao humidal”, xa que ofrece unas espectaculares panorámicas do entorno.
Así as cousas, o goberno local acadou, neste caso gracias á xenerosidade dun veciño de Ares, rematar outra fase do parque fluvial, que fora executado en dúas fases previas financiadas pola entón Consellería de Medio Ambiente do socialista Pachi Vázquez, con case 400.000 euros.
Icono de conformidad con el Nivel Doble–A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0| XHTML 1.0 Transitional Válido| ¡CSS Válido!|Rss Concello Ares